przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Moje leczo na zimę

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jedna z najpopularniejszych potraw kuchni węgierskiej w wersji na zimę

Moje leczo na zimę

Składniki:

Moje leczo na zimę

 

Sposób przygotowania:

Moje leczo na zimę
Najpierw zajmujemy się papryką.Oczyszczamy ją z gniazd nasiennych i kroimy w paski.Kroimy również pomidory (w kostkę) oraz obraną cebulę (w półplasterki).
Krótko podsmażamy paprykę i cebulę.Przekładamy je do garnka. Dodajemy pomidory. Wszystko razem dusimy kilka minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i mieloną papryką. Gorące leczo przekładamy do wyparzonych wcześniej słoików. Do każdego wlewamy po łyżce oliwy.Słoiki dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 minut.
Zimą wystarczy do takiego leczo dodać podsmażoną kiełbaskę i obiad gotowy!

Tagi:

danie leczo