Sposób przygotowania:
Sałatka ogórkowa z przyprawą curry
Ogórki dokładnie myjemy, odcinamy końcówki, nie obieramy. Kroimy w cienkie plastry. Cebule obieramy i kroimy w cienkie piórka. Przygotowane warzywa zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 3 godziny aby puściły wodę. Wody nie odsączamy.
Wszystkie składniki zalewy przekładamy do garnka, mieszamy i zagotowujemy. Wlewamy do ogórków, dokładnie mieszamy i wkładamy do wyparzonych, suchych razem z kawałkiem kopru.
Pasteryzujemy: duże słoiki 15 min a te mniejsze 10 min. Odwracamy do góry dnem pozostawiając do ostygnięcia. Smacznego :)
Wszystkie składniki zalewy przekładamy do garnka, mieszamy i zagotowujemy. Wlewamy do ogórków, dokładnie mieszamy i wkładamy do wyparzonych, suchych razem z kawałkiem kopru.
Pasteryzujemy: duże słoiki 15 min a te mniejsze 10 min. Odwracamy do góry dnem pozostawiając do ostygnięcia. Smacznego :)