zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Krokiet z mięsem i sosem węgierskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Te danie najlepiej podawać z surówkami.

Krokiet z mięsem i sosem węgierskim

Składniki:

Krokiet z mięsem i sosem węgierskim

 

  • Na naleśniki: 1 szklanka mąki, 1 jajko, szczypta soli, mleko. olej.
  • mielonego mięsa, wołowe z kurczakiem, 1 mała cebulka, papryka w proszku, sól, pieprz, czosnek, olej.
  • Na sos: sos z duszenia mięsa, śmietana, papryka.

Sposób przygotowania:

Krokiet z mięsem i sosem węgierskim
Z podanych składników usmażyć 4 naleśniki. Cebulę zeszklić na oleju, dosypać papryki dodać mięso i odrobinę wody, odparować, udusić, doprawić do smaku, ostudzić. Sos z mięsa zaprawić śmietaną, papryką, przyprawić. Gotowy farsz zawinąć w naleśniki, polać krokiety.