Sposób przygotowania:
Krokiety ze słodką białą kapustą i grzybamiPrzygotowanie farszu
Białą kapustę ugotować w osolonej wodzie.
Po osączeniu i wystudzeniu zetrzeć na tarce do warzyw.
Ugotować grzyby w niewielkiej ilości wody. Wystudzić i pokroić na mniejsze części.
Cebulę zeszklić na oleju . Dodać kapustę i grzyby. Dodać sól do smaku i pieprz czarny młotkowany z kolendrą . Dusić jeszcze ok 15 min.
Pozostawić nawet do następnego dnia , żeby smaki się połączyły.
Smażenie naleśników
Jajka ubić w misce, dodając po trochu mąkę, mleko, olej i wodę.
Pozostawić na ok.30 minut aby ciasto "odpoczęło".
Patelnię rozgrzać z niewielką ilością tłuszczu. Łyżką wazową nalewać cienką warstwę ciasta na patelnię i smażyć placki z dwóch stron.
Napełnianie naleśników
Usmażone naleśniki napełniamy farszem i zawijamy w kopertę.
Brzeg naleśnika podwijamy po spód.
Smażymy na oleju po dwóch stronach.
BozenaMatuszczyk
ewaeu
Dziękuje Bożenko...:)