Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i pieczarkami
FARSZ: Kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż będzie miękka. Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wrzucamy do dużego garnka ( w trakcie duszenia ich ilość znacznie się zmniejszy). Przyprawiamy pieprzem i Kucharkiem i dusimy do odparowania wody z pieczarek. Co jakiś czas mieszamy. W międzyczasie cebule obieramy i kroimy w piórka, wkładamy na patelnie solimy i smażymy do zrumienienia. Ugotowaną kapustę odcedzamy i czekamy aż ocieknie, następnie wyciskamy jeszcze w rękach i kroimy na małe kawałki. Dorzucamy do usmażonych pieczarek. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy usmażoną cebulę i ponownie dokładnie mieszamy. Farsz smażymy jeszcze 5 minut, aby składniki dokładnie się przegryzły. NALEŚNIKI: Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe – ma być dosyć rzadkie. Smażymy naleśniki i odstawiamy do ostygnięcia. Na każdego naleśnika nakładamy porcję farszu i zwijamy krokiety. W misce roztrzepujemy jajka, obtaczamy w nich krokiety, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni na rumiano.Podajemy z barszczem czerwonym do picia.