Sposób przygotowania:
Krokiety ze słodkiej kapusty, mięsa i g
Ciasto naleśnikowe: Mleko, wodę, mąkę, jaja i sól miksujemy do uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Patelnię smarujemy tłuszczem, rozgrzewamy i smażymy cienkie placki. Farsz: Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą z łyżeczką soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor. Na dużej patelni smażymy mięso mielone, dodajemy odecedzoną kapustę i cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Studzimy. Farszem smarujemy naleśniki i zwijamy w ruloniki. W głębokim talerzu rozkłocamy jajka z solą o pieprzem. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Panierujemy krokiety. Nastepnie smażymy ja na złoty kolor. Podajemy z barszczykiem czerwonym.
gosiczek821