Sposób przygotowania:
Pakieciki francuskie z pysznościami
3 jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.Obieramy ze skorupek i zimne ścieramy na tarce jarzynowej,dodajemy kandyzowaną żurawinę ,majonez i smietanę oraz chrzan,doprawiamy masę do smaku solą i pieprzem,mieszamy na pastę. Na każdy plaster szynki układamy po łyżce farszu zawijamy w ruloniki boki zwijając do siebie tak jak na krokiety. Ciasto francuskie rozwijamy na cienki plaster,kroimy na pasy i na każdym układamy szynkowy rulonik,zawinąć ciasto brzegi zlepić .Ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze zachowując odpowiednią odległość od siebie tak aby w czasie pieczenie nie posklejały się . pozostałe jajko rozkłócić i pędzelkiem posmarować wierzch ciasta.Włożyć pakieciki do nagrzanego piekarnika do 200*c i piec przez 20-25 minut na złoty kolor. Rewelacyjnie smakują z ketchupem lub sosem czosnkowo-majonezowym.Podawać na ciepło jak i na zimno też smakuja doskonale. Smacznego:)