Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami wg Triss
Przy pomocy miksera wymieszać wszystkie składniki ciasta, w razie potrzeby dolać więcej płynu lub dosypać mąki (gdy ciasto jest za gęste lub za rzadkie) na patelni smażyć cienkie naleśniki "na blado". Kapustę kiszoną posiekać i wrzucić do garnka, dodać liście laurowe i ziele, zalać woda i gotować prawie do miękkości, sprawdzając i mieszając co jakiś czas. Grzyby namoczyć przez całą noc w wodzie, następnie ugotować, odcedzić i posiekać w mniejsze kawałki. (Wodę można użyć do sosu grzybowego lub zupy). Kapustę odcedzić/odcisnąć dokładnie z wody, dodać do niej grzyby, jajko, bułkę tartą. Doprawić obficie solą i pieprzem. Cebulę i czosnek posiekać w kostkę, zeszklić, doprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć do naczynia z kapustą. Połączyć dokładnie składniki. Na naleśniku ułożyć łyżką porcję farszu i zawijać krokiety w rulony. Zanurzyć je w jajku i obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rumiano.