Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Kromki chleba „w kożuchu”

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli ktoś nie lubi smaku trybuli, może posypać kromki chleba szczypiorkiem lub drobno utartym burakiem ćwikłowym.

Kromki chleba „w kożuchu”

Składniki:

Kromki chleba „w kożuchu”

 

  • 1 porcja
  • 1 jajko
  • Sól
  • 2-3 kromki chleba
  • olej
  • Garść trybuli ogrodowej
  • Żółty ser

 

Sposób przygotowania:

Kromki chleba „w kożuchu”
Mieszamy jajko widelcem, dodając szczyptę soli, po czym maczamy w nim z obu stron kromki chleba i smażymy je na gorącym oleju. Następnie siekamy drobno garść liści trybuli ogrodowej i posypujemy gorące kromki, a na koniec każdą z nich przykrywamy cienkim plasterkiem sera.