Sposób przygotowania:
Krówki ;) domowej roboty
najlepiej robić je na patelni ale jeśli ktoś woli to może być również w garnku ;) wrzucić margarynę,wlać mleko,wsypać cukry. i mieszać, mieszać, mieszać całkiem długo aż do momentu kiedy masa będzie miała kolor brązowy. Proszę się nie przerażać tym że może się trochę przypalić tak już jest ;) Całą masę (w gotowym stanie) wlać na 2 talerzyki skropione wodą i gotowe teraz czekać aż zastygnie bądź pokroić w kosteczki
kwiatula
leń
Ja sobie krzesło podstawiłam :P
kotekbehemotek
hjolll
Patka
Vampiria Noir
milusia1923
sarcia1215
suzi76
yellowCoach
kas
salammbo
smakosz 1988
Ps.Do miski dosypałam łyżeczkę kawy nescafe :-D
bajtek
Godzinkę to trochę za krótko, ja na bardzo wolnym ogniu gotuję przeszło 2 godziny. Jak już na bokach garnka pokazuje się zastygająca krówka, wtedy oznacza , że można zakończyć gotowanie i szybko /dopóki gorąca, rozlewać do foremek czy na talerze do późniejszego krojenia... :O)
smakosz 1988
Kurdele to nie wiem czy coś z tego wyjdzie.Chmm.Ja 10 minutek gotowałam na dużym ogniu ale się podnosiło i przeniosłam na mniejszy palnik. Apropos zastygającej krówki też taka mi się robiła.Może będzie dobrze.Przed wyjazdem sprawdziłam w zamrażalce i na wierzchu zrobiła się taka przykrywka leciutka jakby,a od środka troszkę stężało.Myślę że będzie dobrze,a jak nie to jutro raz jeszcze przegotuję.Nie ma co się martwić na zapas.Wszak .że człowiek uczy się na błędach tym razem słodkich :-D
Pozioma
Joanna19
iziona
wiwirka
ankaaa86_aa
Eliz@
Aneri
Kamilll194
mylena