Sposób przygotowania:
Krucha sałata z mięsem wołowym
Sałatę oczyścić, umyć, osuszyć i rozdrobnić rękami na małe kawałki. Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki.
Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół, wydrążyć i pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, osuszyć i usunąć szypułki i pokroić w drobną kostkę.
Liście rukwi przebrać, oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w poprzeczne paski.
Wymieszać olej, koncentrat serwatki, około 130ml wody i śmietankę. Dodać pietruszkę i doprawić wszystko solą do smaku.
Przygotowane składniki sałaty włożyć do salaterki i zmieszać z marynatą.
Rostbef pokroić w cienkie paski, jajko obrać, przekroić na 8 części i przybrać nim sałątkę.
Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół, wydrążyć i pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, osuszyć i usunąć szypułki i pokroić w drobną kostkę.
Liście rukwi przebrać, oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w poprzeczne paski.
Wymieszać olej, koncentrat serwatki, około 130ml wody i śmietankę. Dodać pietruszkę i doprawić wszystko solą do smaku.
Przygotowane składniki sałaty włożyć do salaterki i zmieszać z marynatą.
Rostbef pokroić w cienkie paski, jajko obrać, przekroić na 8 części i przybrać nim sałątkę.
pbaggio