Sposób przygotowania:
Krucha tarta z kurczakiem i papryką
Filety z kurczaka myję i kroję w kostkę. Doprawiam. Na patelni rozgrzewamy olej.
Kurczaka smażę na rumiano. Cukinię obieram i kroję w kostkę. Paprykę myję i kroję w kostkę. Cebulę obieramy i drobno kroję. Szczypiorem i dymkę również myję i drobno kroję.
Mozzarelle drobno rwę. Mieszam z warzywami i doprawiam. Międzyczasie przygotowujemy sos.
W misce dodaję wszystkie składniki sosu. Mieszam. Kruche ciasto rozkładam na papierze do pieczenia.Przekładamy na blachę piekarnikową lub formę do tarty. Ciasto smaruję sosem.
Na ciasto przekładam warzywa, kurczaka. Na wierzch posypujemy serem tartym.
Piekę w 200 stopniach przez 25 min.
Kurczaka smażę na rumiano. Cukinię obieram i kroję w kostkę. Paprykę myję i kroję w kostkę. Cebulę obieramy i drobno kroję. Szczypiorem i dymkę również myję i drobno kroję.
Mozzarelle drobno rwę. Mieszam z warzywami i doprawiam. Międzyczasie przygotowujemy sos.
W misce dodaję wszystkie składniki sosu. Mieszam. Kruche ciasto rozkładam na papierze do pieczenia.Przekładamy na blachę piekarnikową lub formę do tarty. Ciasto smaruję sosem.
Na ciasto przekładam warzywa, kurczaka. Na wierzch posypujemy serem tartym.
Piekę w 200 stopniach przez 25 min.