Sposób przygotowania:
Krucha tarta z kurczakiem, szpinakiem i fetą
Filet z kurczaka myję i kroję w kostkę. Szpinak myję a następnie drobno siekam. Cebulkę obieram i kroję w kostkę. Czosnek przeciskam przez paprykę myję i kroję w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodaję cebulę i czosnek a następnie kurczaka. Dodaje paprykę.
Całość doprawiam i smażę na rumiano. Dodaję szpinak,mieszam. Następnie dodaję śmietanę i doprawiam do smaku.
Na koniec dodaję drobno pokrojoną fetę. Mieszam Studzę.
Ciasto kroję na pół, zawijam brzegi i wykładam farsz, posypuję serem żółtym.
Piekę ok 35 min w 180 stopniach.
Podaję z ulubionymi dodatkami.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodaję cebulę i czosnek a następnie kurczaka. Dodaje paprykę.
Całość doprawiam i smażę na rumiano. Dodaję szpinak,mieszam. Następnie dodaję śmietanę i doprawiam do smaku.
Na koniec dodaję drobno pokrojoną fetę. Mieszam Studzę.
Ciasto kroję na pół, zawijam brzegi i wykładam farsz, posypuję serem żółtym.
Piekę ok 35 min w 180 stopniach.
Podaję z ulubionymi dodatkami.
ciasteczka