ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Schab z szybkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Schab z szybkowara jest bardzo smaczną do pieczywa wędliną, jest bardzo kruchy, aromatyczny i smakuje wybornie.

Schab z szybkowara Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab z szybkowara

 

Sposób przygotowania:

Schab z szybkowara
Schab opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć przyprawami i schować do lodówki najlepiej na całą noc.

W garnku szybkowara na gorącym smalcu zrumienić schab z każdej strony, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną cebule i czosnek, podsmażać do zrumienienia cebuli.

Do szybkowara wlać 1,5 szklanki wody, zamknąć, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 50 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie, schab dobrze wystudzić.
Schab z szybkowara
Schab z szybkowara jest kruchy, soczysty.
Schab z szybkowara
Najlepiej smakuje z różnymi sosami jak czosnek,chrzan.