Sposób przygotowania:
Schab z szybkowara
Schab opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć przyprawami i schować do lodówki najlepiej na całą noc.
W garnku szybkowara na gorącym smalcu zrumienić schab z każdej strony, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną cebule i czosnek, podsmażać do zrumienienia cebuli.
Do szybkowara wlać 1,5 szklanki wody, zamknąć, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 50 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie, schab dobrze wystudzić.
W garnku szybkowara na gorącym smalcu zrumienić schab z każdej strony, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną cebule i czosnek, podsmażać do zrumienienia cebuli.
Do szybkowara wlać 1,5 szklanki wody, zamknąć, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 50 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie, schab dobrze wystudzić.