Sposób przygotowania:
Tarta z bakłażanem
Z masła, mąki, jajka i przypraw ugniatamy ciasto kruche. Ciasto wkładamy do woreczka a następnie do lodówki aby się schłodziło.
Bakłażan myjemy i obieramy ze skórki. Potem kroimy na plastry i solimy z obu stron.
Gdy bakłażan puści sok, osuszamy go na papierowym ręczniku.
Następnie kroimy bakłażan w kosteczkę, tak samo kroimy cebulę. Paprykę i mozzarellę kroimy w kostkę i dokładamy do pozostałych warzyw, doprawiamy przyprawami i mieszamy.
Pomidorki przekrajamy na pół. Wyjmujemy ciasto z lodówki i wylepiamy nim blaszkę.
Podpiekamy spód tarty przez 20 min w temperaturze 200 stopni. Na podpieczony spód wykładamy nadzienie a na górę pomidorki koktajlowe. Jajko mieszamy ze śmietanką i doprawiamy.
Polewamy sosem tartę i wkładamy ponownie do piekarnika.
Pieczemy przez 40 min w temperaturze 200 stopni.
Bakłażan myjemy i obieramy ze skórki. Potem kroimy na plastry i solimy z obu stron.
Gdy bakłażan puści sok, osuszamy go na papierowym ręczniku.
Następnie kroimy bakłażan w kosteczkę, tak samo kroimy cebulę. Paprykę i mozzarellę kroimy w kostkę i dokładamy do pozostałych warzyw, doprawiamy przyprawami i mieszamy.
Pomidorki przekrajamy na pół. Wyjmujemy ciasto z lodówki i wylepiamy nim blaszkę.
Podpiekamy spód tarty przez 20 min w temperaturze 200 stopni. Na podpieczony spód wykładamy nadzienie a na górę pomidorki koktajlowe. Jajko mieszamy ze śmietanką i doprawiamy.
Polewamy sosem tartę i wkładamy ponownie do piekarnika.
Pieczemy przez 40 min w temperaturze 200 stopni.