Sposób przygotowania:
Kruche babeczki w słonej wersji
Mąkę należy przesiać, dodajemy zimne masło, jogurt (ewentualnie kwaśne, gęsta śmietana, sól oraz jajko - siekamy nożem, a następnie całość zagnitamy. Ciasto wkadamy na 20-30 minut do zamrazalnika, po czym cienko wałkujemy i wykładamy nim foremki do babeczek. W każdej foremce kładziemy kilka fasolek aby ciasta równo rosło. Pieczemy 20 minut w temp. 170* Z podanej porcji wyszło mi 27 sztuk.
![Kruche babeczki w słonej wersji Kruche babeczki w słonej wersji](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-w-slonej-wersji-156787.jpg)
![Kruche babeczki w słonej wersji Kruche babeczki w słonej wersji](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-w-slonej-wersji-156788.jpg)