Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z bitą śmietaną i niespodzianką
Mąkę przesiewamy i dodajemy oba cukry, pokrojone ,schłodzone masło (można odrobinę więcej) . Siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka, śmietanę i zagniatamy ciasto.
Gdyby ciasto wydawało się być zbyt miękkie podsypać mąką. Ciasto wkładamy do lodówki na 30-50min.
Ciasto po wyjęciu z lodówki wałkujemy ale niezbyt cienko (cienkie babeczki mogą się kruszyć) i wylepiamy przygotowane foremki do babeczek. Wylepione babeczki nakłuwamy widelcem i pieczemy na ZŁOTO ok 15 min w 180 stopniach.
Herbatniki albo inne ciastka) rozkruszamy( można rozgnieść w foliowej torebce),czekoladę rozdrabniamy nożem. Czekoladę łączymy z ciastkami i dodajemy rodzynki.
Wszystko mieszamy i łączymy masą kajmakową. Przygotowane nadzienie nakładamy do babeczek.
Śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op( można użyć odrobinę mniej mleka). Ubitą śmietanę nakładamy na babeczki zakrywając nadzienie.
Śmietanę wyrównujemy i można polać polewą czekoladową. Gotowe już babeczki schładzamy.
Gdyby ciasto wydawało się być zbyt miękkie podsypać mąką. Ciasto wkładamy do lodówki na 30-50min.
Ciasto po wyjęciu z lodówki wałkujemy ale niezbyt cienko (cienkie babeczki mogą się kruszyć) i wylepiamy przygotowane foremki do babeczek. Wylepione babeczki nakłuwamy widelcem i pieczemy na ZŁOTO ok 15 min w 180 stopniach.
Herbatniki albo inne ciastka) rozkruszamy( można rozgnieść w foliowej torebce),czekoladę rozdrabniamy nożem. Czekoladę łączymy z ciastkami i dodajemy rodzynki.
Wszystko mieszamy i łączymy masą kajmakową. Przygotowane nadzienie nakładamy do babeczek.
Śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op( można użyć odrobinę mniej mleka). Ubitą śmietanę nakładamy na babeczki zakrywając nadzienie.
Śmietanę wyrównujemy i można polać polewą czekoladową. Gotowe już babeczki schładzamy.