Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z bitą śmietaną
Mąkę posiekać z tłuszczem i dodać ubite na puch żółtka z cukrem, szybko zagnieść kruche jednolite ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i dobrze schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny. Posmarowane babeczki (foremki) tłuszczem wyklejamy ciastem i nakłuwamy widelcem dno, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez ok. 15 minut na złoty kolor. Babeczki wyjmujemy foremek i dobrze studzimy.Na suchej, rozgrzanej patelni prażymy płatki migdałowe na złoty kolor; studzimy. Babeczki w środku smarujemy dżemem malinowym i maczamy (posypujemy) je prażonymi płatkami migdałowymi. Maliny i borówki myjemy i odsączamy na sitku lub ręczniku papierowym. Melisę płuczemy i pozostawiamy do wyschnięcia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru waniliowegoi śmietan-fixu. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na każdej babeczce sporą rozetkę ze śmietany, na śmietanie kładziemy po malinie lub borówce. Jeżeli babeczki są duże można położyć kilka owoców. Dekorujemy listkiem melisy każdą babeczkę. SMACZNEGO!
![Kruche babeczki z bitą śmietaną Kruche babeczki z bitą śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-bita-smietana-60155.jpg)
![Kruche babeczki z bitą śmietaną Kruche babeczki z bitą śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-bita-smietana-60156.jpg)
![Kruche babeczki z bitą śmietaną Kruche babeczki z bitą śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-bita-smietana-60157.jpg)
![Kruche babeczki z bitą śmietaną Kruche babeczki z bitą śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-bita-smietana-60158.jpg)
nathaliye
apple_pie