Sposób przygotowania:
Krem czekoladowo-orzechowyprzygotowanie
Na suchej patelni podprażamy orzechy, mieszamy nie dopuszczając do przypalenia, a gdy łupinki zaczną w większości pękać przekładamy na ściereczkę i pocierając oczyszczamy orzechy.
Orzechy miksujemy na najwyższych obrotach- jak długo?
to zależy jak bardzo chcecie uzyskać gładki krem, ale drobinki są i tak wyczuwalne.
czekolada
Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy tylko do rozpuszczenia sie czekolady.
Czekoladę wlewamy do orzechów, miksujemy do połączenia się składników
Na końcu dodajemy mleko w proszku.
przechowywanie
Na początku masa jest rzadka dlatego, przelewamy do wyparzonych słoiczków i odstawiamy do wystygnięcia, a potem do lodówki do zastygnięcia
kuchenny świat
marietta