Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z farszem sałatkowym.
Przygotowujemy ciasto i tak w odpowiednim naczyniu ucieramy tłuszcz z cukrem pudrem, dodajemy roztrzepane jajka. Do tego dodajemy śmietanę oraz przesianą przez sito mąkę. Wszystko mieszamy a potem lekko wygniatamy na jednolite ciasto. Powstałe ciasto obsypujemy mąką i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Warzywa obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Groszek i kukurydzę wysypujemy z puszek na sito, aby odciekło z zalewy. Wszystkie warzywa oraz jabłka i ogórki obrane ze skóry, cebulę obraną z łupiny, jajka - drobno kroimy w kostkę. Wrzucamy je do miski. Dodajemy pozostałe składniki. Wszystko mieszamy i przyprawiamy solą , pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dodajemy majonez i jeszcze raz wszystko delikatnie mieszamy. Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem i wylepiamy ciastem. Pieczemy ok. 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 ° C. Po wyjęciu foremek z gotowym kruchym ciastem studzimy .Kruche foremki po wystudzeniu napełniamy farszem warzywnym i dekorujemy wg uznania. Uwaga ! Same kruche foremki (z ciasta bez farszu) możemy przechowywać np w puszce metalowej i w miarę potrzeby napełniać przygotowanym farszem. SMACZNEGO !