Sposób przygotowania:
Pizzowe babeczki
Drożdże rozpuścić w wodzie i wymieszać z cukrem, kiedy zaczną pracować wymieszać z mąką i przyprawami, dodać sól i oliwę, po czym wyrobić gładkie, jednolite ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na grubość około 1/2 centymetra, a następnie szklanką wyciąć placuszki, którymi następnie wyłożyć posmarowane olejem foremki do babeczek.
Składniki sosu pomidorowego wymieszać i rozsmarować na cieście. Nadzienie: cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać starte na grubym oczku pieczarki, pokrojoną paprykę i szynkę i całość smażyć do odparowania wody. Doprawić do smaku pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i słodką papryką.
Tak przygotowane nadzienie nałożyć na babeczki. Wierzch posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Piec 30 minut w temp. 180-200 stopni. Smacznego :)
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na grubość około 1/2 centymetra, a następnie szklanką wyciąć placuszki, którymi następnie wyłożyć posmarowane olejem foremki do babeczek.
Składniki sosu pomidorowego wymieszać i rozsmarować na cieście. Nadzienie: cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać starte na grubym oczku pieczarki, pokrojoną paprykę i szynkę i całość smażyć do odparowania wody. Doprawić do smaku pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i słodką papryką.
Tak przygotowane nadzienie nałożyć na babeczki. Wierzch posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Piec 30 minut w temp. 180-200 stopni. Smacznego :)
Justi2401
czarrna
Dzięki :)