zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Kruche ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Te ciasteczka nadają się idealnie na przyjęcie.

Kruche ciasteczka

Składniki:

Kruche ciasteczka

 

  • mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, kostka masła, 2-3 żółtka ugotowane na twardo, jajo

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka
Ugotowane żółtka rozetrzeć, dodać masło i utrzeć na pulchną masę. Dodać, ucierając cukier puder i surowe jajko oraz połowę przesianej mąki, ciasto rozgnieść i schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu wgnieść resztę przesianej mąki, rozwałkować na grubość ok. 5 mm. Wykrawać ciasteczka szklaneczką o dowolnych kształtach. Układać na natłuszczonej blasze, piec w średnio gorącym piekarniku 10-15 min na jasnozłocisty kolor.
Smacznego

Tagi:

ciastka kruche