Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka
Mąkę z proszkiem przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy żółtka, pokrojone zimne masło i cukier. Zagniatamy na jednolite ciasto, formujemy kulę, owijamy w folie, wkładamy na godzinę do lodówki.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i przekładamy na stolnicę wysypaną mąką, wałkowujemy, nie grubiej niż 0,5 cm.
Z ciasta wycinamy foremkami ciasteczka, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez około 20-30 minut w 180 stopniach .
Ciasto wyjmujemy z lodówki i przekładamy na stolnicę wysypaną mąką, wałkowujemy, nie grubiej niż 0,5 cm.
Z ciasta wycinamy foremkami ciasteczka, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez około 20-30 minut w 180 stopniach .