Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka Areias de Cascais
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki, u mnie wyszło 24 sztuki. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy ponieważ one trochę się rozpłyną w pieczeniu.
2. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20-25 minut.
3. Jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze.
4. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 24 sztuki.
Obtaczamy w jeszcze ciepłe w cukrze.
Długo zachowują świeżość.
2. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20-25 minut.
3. Jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze.
4. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 24 sztuki.
Obtaczamy w jeszcze ciepłe w cukrze.
Długo zachowują świeżość.