Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka cytrusowe z lukrem
1. Przygotować ciasto: Z podanych składników należy zagnieść ciasto, następnie uformować z niego kulę i wstawić na około pół godziny do lodówki do schłodzenia. Po tym czasie ciasto trzeba wałkować na lekko posypanej mąką stolnicy i za pomocą dowolnej foremki wykrawać ciasteczka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec je do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Upieczone dokładnie wystudzić.
2. Przygotować lukier: Zimne białko utrzeć z cukrem pudrem ( cukier należy dodawać stopniowo ), aż lukier będzie miał odpowiednią konsystencję. Gotowy lukier przełożyć do rękawa cukierniczego.
3. Teraz dekorowanie: Dobrze wystudzone ciasteczka dekorować według uznania lukrem, posypką i odstawić je do zastygnięcia lukru.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyjdzie nam około 3 blaszki ciasteczek w zależności jak cienko rozwałkujemy ciasto.
Pamiętajmy, żeby jajko sparzyć w skorupce.
Ilość cukru pudru do lukru zależy od tego jak duże mamy białko.
2. Przygotować lukier: Zimne białko utrzeć z cukrem pudrem ( cukier należy dodawać stopniowo ), aż lukier będzie miał odpowiednią konsystencję. Gotowy lukier przełożyć do rękawa cukierniczego.
3. Teraz dekorowanie: Dobrze wystudzone ciasteczka dekorować według uznania lukrem, posypką i odstawić je do zastygnięcia lukru.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyjdzie nam około 3 blaszki ciasteczek w zależności jak cienko rozwałkujemy ciasto.
Pamiętajmy, żeby jajko sparzyć w skorupce.
Ilość cukru pudru do lukru zależy od tego jak duże mamy białko.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)