Sposób przygotowania:
Torcik naleśnikowy
Do dużej miski wlewamy serwatkę, olej oraz dodajemy mąkę, jajka, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy, aż nie będzie grudek i odstawiamy na 15 minut.
Schłodzone ( 2 doby w lodówce) mleczko kokosowe przekładamy do drugiej miski (tylko stałą, białą część), dodajemy pozostałe składniki kremu i miksujemy razem. Odstawiamy krem do lodówki.
Rozgrzewamy patelnię i nalewamy porcję ciasta, rozprowadzamy na całej patelni i smażymy naleśniki. Gotowe naleśniki schładzamy.
Na talerzu układamy jeden naleśnik, smarujemy go 1 łyżka kremu i przykrywamy kolejnym naleśnikiem. Potem krem, naleśnik i krem i tak aż skończą się naleśniki. Lekko dociskamy.
Polewę rozpuszczamy i polewamy nią wierzch torcika oraz dekorujemy wiórkami kokosowymi. Gotowy torcik wkładamy do lodówki na całą noc.
Smacznego
Schłodzone ( 2 doby w lodówce) mleczko kokosowe przekładamy do drugiej miski (tylko stałą, białą część), dodajemy pozostałe składniki kremu i miksujemy razem. Odstawiamy krem do lodówki.
Rozgrzewamy patelnię i nalewamy porcję ciasta, rozprowadzamy na całej patelni i smażymy naleśniki. Gotowe naleśniki schładzamy.
Na talerzu układamy jeden naleśnik, smarujemy go 1 łyżka kremu i przykrywamy kolejnym naleśnikiem. Potem krem, naleśnik i krem i tak aż skończą się naleśniki. Lekko dociskamy.
Polewę rozpuszczamy i polewamy nią wierzch torcika oraz dekorujemy wiórkami kokosowymi. Gotowy torcik wkładamy do lodówki na całą noc.
Smacznego