Sposób przygotowania:
Korzenne ciasteczka
Mąkę, sodę oraz stół przesiewamy na stolnicę. Dodajemy przyprawę do piernika, żółtka, miód oraz pokrojone na niewielkie kawałki masło lub margarynę. Zarabiamy gładkie i jednolite ciasto, które wstawiamy na około godzinę do lodówki.
Schłodzone wyjmujemy rozwałkowujemy na 3-4 mm i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 12-15 minut w temp. 180 st. Po upieczeniu studzimy.
Zimne ciasteczka smarujemy lukrem przygotowanym z białka i cukru pudru. Dekorujemy wg uznania.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Schłodzone wyjmujemy rozwałkowujemy na 3-4 mm i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 12-15 minut w temp. 180 st. Po upieczeniu studzimy.
Zimne ciasteczka smarujemy lukrem przygotowanym z białka i cukru pudru. Dekorujemy wg uznania.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Tak przy okazji porywam jednego .;)
misia5
Cieszę się, że Ci się podobają :) Zapraszam :)
misia5
Dziękuję :) Bardzo się ciesze, że Ci się podobają :)
mocsłodkości
misia5
Zapraszam :) Częstuj się :) Jak braknie można dorobić :)
skuter5
misia5
Dziękuję :)
ciasteczka
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że ciasteczka Ci się podobają :)
lukrowanepierniczki
misia5
Dziękuję :)
Czekoladka 2