Sposób przygotowania:
Waniliowe kruche ciasteczka z Rudolfem
1. Ciasto: Składniki szybko, ale dobrze wyrobić rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce minimum 30 minut ( u mnie całą noc). 2. Schłodzone ciasto podzielić na 2 części, każdą rozwałkować na grubość około 3mm. Za pomocą szklanki wykrawać koła. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odstępach (prawie w ogóle nie urosną). Schłodzić w lodówce 10 minut.3. Po tym czasie piec w 180st.C około 10-15 minut do zarumienienia. Wyjąć i ostudzić na kratce.4. Cukier puder wymieszać z odrobiną wody, do powstania gęstego lukru. Czerwone groszki przyklejać do ciasteczek za pomocą lukru (to będą noski Rudolfów). Rozpuszczoną czekoladę przełożyć do tutki z papieru do pieczenia, lub do szprycy, lub specjalnego pisaka do dekoracji. Na ciastkach, tuż nad noskami zrobić oczka, a troszkę wyżej rogi Rudolfa. Smacznego!