Sposób przygotowania:
Tiramisu truskawkowe
Galaretkę przesypujemy do miseczki i zalewamy 1/2 szkl gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia.
Do galaretki dodajemy dżem i blendujemy go z galaretką, odstawiamy do ostygnięcia.
Zimną śmietankę przelewamy do wysokiej miski, dosypujemy cukier i miksujemy na sztywno.
Następnie porcjami dodajemy partiami mascarpone cały czas miksując, odstawiamy.
Gdy galaretka zacznie tężeć moczymy (przez kilka sekund) w niej 6 podłużnych biszkoptów i układamy obok siebie-najlepiej w jakimś pojemniku.
Na truskawkowe biszkopty nakładamy połowę masy serowej, wyrównujemy. Na masę układamy obok siebie kolejne namoczone w galaretce biszkopty.
Na ciastka nakładamy resztę kremu, wyrównujemy i posypujemy kakao. Wstawiamy deser do lodówki na całą noc.
Do galaretki dodajemy dżem i blendujemy go z galaretką, odstawiamy do ostygnięcia.
Zimną śmietankę przelewamy do wysokiej miski, dosypujemy cukier i miksujemy na sztywno.
Następnie porcjami dodajemy partiami mascarpone cały czas miksując, odstawiamy.
Gdy galaretka zacznie tężeć moczymy (przez kilka sekund) w niej 6 podłużnych biszkoptów i układamy obok siebie-najlepiej w jakimś pojemniku.
Na truskawkowe biszkopty nakładamy połowę masy serowej, wyrównujemy. Na masę układamy obok siebie kolejne namoczone w galaretce biszkopty.
Na ciastka nakładamy resztę kremu, wyrównujemy i posypujemy kakao. Wstawiamy deser do lodówki na całą noc.