zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Chrupiące gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne domowe gofry to super pomysł na słodki deser. Możemy podać je z bitą śmietaną i owocami lub posypane cukrem pudrem.

Chrupiące gofry Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chrupiące gofry

 

  • 80 ml oleju
  • 340 ml mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 225 g mąki pszennej typ 500

Sposób przygotowania:

Chrupiące gofry
Wymieszać mokre składniki a potem suche. Do suchych dodać mokre i dokładnie wymieszać.

Rozgrzać gofrownicę.

Pędzelkiem posmarować środek gofrownicy i wlewać porcje ciasta. Zamknąć gofrownicę i smażyć gofry w zależności od mocy gofrownicy na złoty kolor.

Usmażone gofry studzić na kratce i podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną i owocami lub dżemem.
Chrupiące gofry
przygotowac ciasto na gofry i smażyć je na rumiano