Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Kruche ciasteczka pistacjowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Małe, słodkie co nieco idealne do filiżanki popołudniowej kawy czy herbaty, lub do szklanki ciepłego mleka na śniadanie.

Kruche ciasteczka pistacjowe

Składniki:

Kruche ciasteczka pistacjowe

 

  • 100 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g mielonych niesolonych pistacji
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka pistacjowe
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem po czym stopniowo zacznij dodawać po jednym żółtku.

Do tak przygotowanej masy dodaj drobniutko posiekane pistacje oraz przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.

Tak przygotowane ciasto wstaw na godzinę do lodówki, po czym rozwałkuj je niezbyt cienko i wykrawaj z niego ciastka.

Gotowe ciastka piecz 20-30min w 150stop.

Tagi:

ciastka