Sposób przygotowania:
Pierniczkowe choineczki
Przesianą mąkę dajemy na stolnicę, robimy wgłębienie i dajemy wszystkie pozostałe składniki czyli: cukier puder, kakao, miód, margarynę, jajka, sodę, cynamon i przyprawę do pierników i zagniatamy ciasto.
Ciasto zawijamy w folie spożywczą i dajemy na około godzinkę do lodówki.
Wyciągamy ciasto z lodówki, rozwałkowujemy i wycinamy 4 różnej wielkości gwiazdki.
Ciasteczka układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.
Jak pierniczki ostygną robimy lukier, ucieramy cukier puder z sokiem z cytryny na gładką masę, składamy gwiazdki od największej do najmniejszej i robi się na choineczka, lukrujemy po wierzchu i ozdabiamy kolorowymi cukiereczkami.
Ciasto zawijamy w folie spożywczą i dajemy na około godzinkę do lodówki.
Wyciągamy ciasto z lodówki, rozwałkowujemy i wycinamy 4 różnej wielkości gwiazdki.
Ciasteczka układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.
Jak pierniczki ostygną robimy lukier, ucieramy cukier puder z sokiem z cytryny na gładką masę, składamy gwiazdki od największej do najmniejszej i robi się na choineczka, lukrujemy po wierzchu i ozdabiamy kolorowymi cukiereczkami.