Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z orzechami włoskimiOrzechy:
![Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-ciasteczka-z-orzechami-wloskimi-544706.jpg)
Podprażone orzechy włoskie należy rozdrobnić malakserem lub w młynku do kawy.
Masa:
![Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-ciasteczka-z-orzechami-wloskimi-544707.jpg)
Wszystkie składniki umieścić w misce i najpierw posiekać nożem, a następnie wyrobić dłońmi na jednolitą masę.
Ciasteczka:
![Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-ciasteczka-z-orzechami-wloskimi-544708.jpg)
Ciasto rozwałkować na grubość 4 mm i wykrawać z niego dowolne kształty ciasteczek.
Pieczenie:
![Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-ciasteczka-z-orzechami-wloskimi-544709.jpg)
Ciastka umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
robaczek
Di bloguje
robaczek napisał(a):
Di bloguje
robaczek napisał(a):
robaczek