Sposób przygotowania:
Chałwowiec bez pieczenia (szybki)
Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Chałwę kruszę. Dodaje do kremu. Mieszam.
Herbatniki układam w trzech rzędach po cztery herbatniki. Smaruję 1/3 kremu. Układam ponownie herbatniki. Smaruję ponownie 1/3 kremu. Układam ponownie herbatniki. Do pozostałego kremu dodaje suchy mak. Mieszam.
Pozostały krem smaruję na wierzchu ciasta.
Ciasto chłodzę w lodówce przez co najmniej dwie godziny.
Herbatniki układam w trzech rzędach po cztery herbatniki. Smaruję 1/3 kremu. Układam ponownie herbatniki. Smaruję ponownie 1/3 kremu. Układam ponownie herbatniki. Do pozostałego kremu dodaje suchy mak. Mieszam.
Pozostały krem smaruję na wierzchu ciasta.
Ciasto chłodzę w lodówce przez co najmniej dwie godziny.