gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 867]

Placki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne placki ziemniaczane to świetna propozycja obiadowa. Takie placuszki możemy podawać z ulubionymi sosami i dodatkami.

Placki ziemniaczane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Placki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Miskę lekko przechylamy na bok, ziemniaki zbieramy z jednej strony miski, tak aby zebrał się płyn. 
Płyn zlewamy.

Cebulę obieramy i kroimy w koteczkę.

Natkę pietruszki szatkujemy.

Czosnek przeciskamy przez praskę.

Do ziemniaków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

Na patelnię wlewamy olej rozgrzewamy i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi sosami lub dodatkami.

Smacznego ;)   
Placki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Miskę lekko przechylamy na bok, ziemniaki zbieramy z jednej strony miski, tak aby zebrał się płyn.
Placki ziemniaczane
Do ziemniaków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.