Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Miskę lekko przechylamy na bok, ziemniaki zbieramy z jednej strony miski, tak aby zebrał się płyn.
Płyn zlewamy.
Cebulę obieramy i kroimy w koteczkę.
Natkę pietruszki szatkujemy.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Do ziemniaków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej rozgrzewamy i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi sosami lub dodatkami.
Smacznego ;)
Cebulę obieramy i kroimy w koteczkę.
Natkę pietruszki szatkujemy.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Do ziemniaków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Na patelnię wlewamy olej rozgrzewamy i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi sosami lub dodatkami.
Smacznego ;)