Sposób przygotowania:
Ciasteczka pomarańczowo-kakaowe
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem, żółtkami i śmietaną, podzielić na 2 części. Do jednej części dodać otartą skórkę z pomarańczy, do drugiej kakao. Oddzielnie zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać ciasteczka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut.
Masło utrzeć z cukrem pudrem i masłem orzechowym, doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Zimne ciasteczka przełożyć masą, posmarować po wierzchu, obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut.
Masło utrzeć z cukrem pudrem i masłem orzechowym, doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Zimne ciasteczka przełożyć masą, posmarować po wierzchu, obtoczyć w wiórkach kokosowych.