Sposób przygotowania:
Kruche pierożki z truskawkami i serem białymWykonanie ciasta:

Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i chłodzimy w lodówce co najmniej półgodziny.
Wykonanie nadzienia:

Ser biały ucieramy widelcem z jajkiem, budyniem w proszku, cukrem waniliowym i cukrem do smaku. Truskawki płuczemy i dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy w kostkę. Dodajemy do sera i mieszamy.
Formowanie ciasteczek:

Schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką, wałkujemy, wykrawamy krążki o średnicy około 9 cm. Nakładamy nadzienie, zlepiamy formując pierogi, nakłuwamy widelcem.
Do pieczenia:

Tak wykonane ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
Pieczenie:

Następnie pieczemy je w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się przez około 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od naszego piekarnika, może być dłuższy lub krótszy.
Studzenie i podanie:

Upieczone ciasteczka studzimy na metalowej kratce. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
robaczek
Babeczka35
Polecam takie upiec :) Są pyszne :)
mocsłodkości