edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Kotlety z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z kalafiora z dodatkiem płatków z migdałów, podsmażonej cebulki oraz natki pietruszki i bułki tartej.

Kotlety z kalafiora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kalafiora
1. Kalafiora myjemy, kroimy, przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy.

2. Cebulę obieramy, kroimy drobno i podsmażamy wraz przeciśniętym przez praskę czosnekiem.

3. Rozdrobniony kalafior przekładamy do miski, dodajemy podsmażoną cebulkę, jajka, posiekaną natką pietruszki, płatki z migdałów, bułkę tartą oraz sól i pieprz.

4. Mieszamy wszystko dokładnie. Formujemy masę w kotlety i obtaczamy w bułce tartej.

5. Smażymy na oleju na małym ogniu do zrumienienia z obu stron. Możemy podawać z sosem, sałatką czy ziemniakami.
Kotlety z kalafiora
Kalafiora myjemy, kroimy i przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy
Kotlety z kalafiora
Dodajemy podsmażoną cebulkę z czosnkiem oraz świeże jajka
Kotlety z kalafiora
Dodajemy świeżą posiekaną natkę pietruszki
Kotlety z kalafiora
Dodajemy płatki z migdałów, bułkę tartą oraz sól i pieprz