Sposób przygotowania:
Kotlety z kalafiora
1. Kalafiora myjemy, kroimy, przekładamy do naczynia blendera i rozdrabniamy.
2. Cebulę obieramy, kroimy drobno i podsmażamy wraz przeciśniętym przez praskę czosnekiem.
3. Rozdrobniony kalafior przekładamy do miski, dodajemy podsmażoną cebulkę, jajka, posiekaną natką pietruszki, płatki z migdałów, bułkę tartą oraz sól i pieprz.
4. Mieszamy wszystko dokładnie. Formujemy masę w kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
5. Smażymy na oleju na małym ogniu do zrumienienia z obu stron. Możemy podawać z sosem, sałatką czy ziemniakami.
2. Cebulę obieramy, kroimy drobno i podsmażamy wraz przeciśniętym przez praskę czosnekiem.
3. Rozdrobniony kalafior przekładamy do miski, dodajemy podsmażoną cebulkę, jajka, posiekaną natką pietruszki, płatki z migdałów, bułkę tartą oraz sól i pieprz.
4. Mieszamy wszystko dokładnie. Formujemy masę w kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
5. Smażymy na oleju na małym ogniu do zrumienienia z obu stron. Możemy podawać z sosem, sałatką czy ziemniakami.
Czekoladka 2
robaczek