Sposób przygotowania:
Ciasteczka z bita śmietaną i truskawkami
Myjemy i obieramy truskawki. Zasypujemy je cukrem i odstawiamy na 15 minut.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Smarujemy masłem foremki do muffinek. W każdej foremce umieszczamy kwadrat ciasta. Pieczemy je wg. wskazań na opakowaniu. Studzimy.
Truskawki przesmażamy krótko ze szczyptą kardamonu. Studzimy.
Ubijamy kremówkę. Na dno każdej babeczki wkładamy po pół łyżeczki marmolady. Nakładamy porcję bitej śmietany. Na górze układamy truskawki razem z powstałym sosem.
Dekorujemy babeczki listkami mięty.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Smarujemy masłem foremki do muffinek. W każdej foremce umieszczamy kwadrat ciasta. Pieczemy je wg. wskazań na opakowaniu. Studzimy.
Truskawki przesmażamy krótko ze szczyptą kardamonu. Studzimy.
Ubijamy kremówkę. Na dno każdej babeczki wkładamy po pół łyżeczki marmolady. Nakładamy porcję bitej śmietany. Na górze układamy truskawki razem z powstałym sosem.
Dekorujemy babeczki listkami mięty.
karola25
weronikaS