Sposób przygotowania:
Kruche precelki z makiem i cukrem.
Dać na stolnicę mąkę przesianą z proszkiem i pół kostki margaryny i posiekać to wszystko nożem ostrym,zrobić dołek,dać
2 żółtka,cukier,mak i śmietankę.Wyrobić i zagnieść,wsadzić w folię i dać na pół godziny do lodówki.W tym czasie natrzeć blachę margaryną i wyłożyć pergaminem,rozgrzać piekarnik od 170-200 st.C.Po pół godzinie wyjąć ciasto,rozwałkować na średnią grubość
1-2 cm.,pociąć na paski,a z nich formować precelki,a duże paski ciasta,kroić na pół,aby precelków było dużo.Rozłożyć na wysmarowanej i wyłożonej pergaminem blasze,posmarować każ-
-dy precelek białkiem na pędzelku i posypać po wierzchu grubym
cukrem kryształem.Wstawić do piekarnika i piec 20-25 min.Po
wyjęciu ostudzić i spożywać.
2 żółtka,cukier,mak i śmietankę.Wyrobić i zagnieść,wsadzić w folię i dać na pół godziny do lodówki.W tym czasie natrzeć blachę margaryną i wyłożyć pergaminem,rozgrzać piekarnik od 170-200 st.C.Po pół godzinie wyjąć ciasto,rozwałkować na średnią grubość
1-2 cm.,pociąć na paski,a z nich formować precelki,a duże paski ciasta,kroić na pół,aby precelków było dużo.Rozłożyć na wysmarowanej i wyłożonej pergaminem blasze,posmarować każ-
-dy precelek białkiem na pędzelku i posypać po wierzchu grubym
cukrem kryształem.Wstawić do piekarnika i piec 20-25 min.Po
wyjęciu ostudzić i spożywać.