Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kruche rogale z marmoladą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kruche rogaliki z nadzieniem z marmolady

Kruche rogale z marmoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche rogale z marmoladą

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche rogale z marmoladą
Mąkę przesiać na stolnice dodać szczyptę soli wsiekać margarynę i dokładnie przesiekać całość wówczas dodajemy cukier oraz żółtka i wyrabiamy na jednolite ciasto które zawijamy w folię aluminiowa i odkładamy na 30 min do lodówki następnie rozwałkowujemy ciasto, wycinamy większe trójkąty na których układamy marmoladę, zawijamy tworząc rogala, pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 - 25 minut. Podajemy posypując cukrem pudrem.
Kruche rogale z marmoladą
z podanych składników wyrabiamy kruche ciasto
Kruche rogale z marmoladą
wałkujemy ciasto i wycinamy trójkąty (większe)
Kruche rogale z marmoladą
na trójkątay nakładamy po około łyżeczce marmolady
Kruche rogale z marmoladą
zawijamy ciasto tworząc rogale które następnie pieczemy

Tagi:

rogale