anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Kruche rogaliki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Idealny pomysł na świetne ciasteczka dla całej rodziny. Nie tylko zasmakują dzieciakom ale także dorosłym.

Kruche rogaliki Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Kruche rogaliki

NA ROGALIKI:

DODATKOWO:

  • 1 białko
  • odrobina cukru
  • puder do posypania

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki
Na stolnicę wyłożyć przesianą mąkę, dodać sól, margarynę, żółtka, cukier oraz śmietanę.

Wyrobić dosyć wolne ciasto. Włożyć na 2 godziny do lodówki.

Po tym czasie wyciągnąć z lodówki i rozwałkować na około 4 mm.

Kroić kwadraty, na każdy nakładać dżem i zwijać rogaliki.

Każdy rogalik smarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem.

Piec w 180 st 25-30 min na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. 
Kruche rogaliki
Na sam początek należy przygotować ciasto i pokroić w mniejsze kwadraty.
Kruche rogaliki
Następnie na każdy kwadracik kładziemy trochę dżemu
Kruche rogaliki
Zwijamy w rogalik i układamy na brytfannie
Kruche rogaliki
Smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy.
Kruche rogaliki
Kruche rogaliki- doskonały pomysł na rogaliki
Kruche rogaliki
Kruche rogaliki- doskonały pomysł na rogaliki
Kruche rogaliki
Kruche rogaliki- doskonały pomysł na rogaliki