Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki
Na stolnicę wyłożyć przesianą mąkę, dodać sól, margarynę, żółtka, cukier oraz śmietanę.
Wyrobić dosyć wolne ciasto. Włożyć na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie wyciągnąć z lodówki i rozwałkować na około 4 mm.
Kroić kwadraty, na każdy nakładać dżem i zwijać rogaliki.
Każdy rogalik smarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem.
Piec w 180 st 25-30 min na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Wyrobić dosyć wolne ciasto. Włożyć na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie wyciągnąć z lodówki i rozwałkować na około 4 mm.
Kroić kwadraty, na każdy nakładać dżem i zwijać rogaliki.
Każdy rogalik smarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem.
Piec w 180 st 25-30 min na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.