olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Kruche rogaliki orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smakowite rogaliki, doskonałe na desery, jak również na śniadania, najlepiej popijać smaczną kawusią albo mlekiem.

Kruche rogaliki orzechowe

Składniki:

Kruche rogaliki orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki orzechowe
Wszystkie składniki zagnieść na desce lub tacy i z kawałków otrzymanego ciasta formować cienkie wałeczki,z których ukształtować następnie małe rożki ,układając je na blasze. Z podanych proporcji powinny wyjść 2 blachy, czyli 50-60 sztuk ciastek.Pieczemy je w piekarnik, nagrzanym do 230 stopni na jasnozłoty kolor, przez 5-10 minut. Wyjmujemy na talerz, posypujemy cukrem pudrem, wymieszanym z cukrem waniliowym.