Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki bez jajek z powidłemWykonanie ciasta:
Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Formowanie rogalików:
Ciasto dzielimy na 4 części, każdą część wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką pszenną formując koło. Kroimy w trójkąty, na każdy nakładamy powidło i zwijamy formując rogaliki.
Do pieczenia:
Rogaliki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
Pieczenie:
Rogaliki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 25-30 minut. Upieczone studzimy. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnika.
Podanie i rady:
Rogaliki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnika.
Mąkę zawsze przesiewam.
Z tej receptury wyszło mi dwie blaszki rogalików.
Czekoladka 2
Babeczka35
Super, cieszę się :)