Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Półfrancuskie rożki z nutellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie rożki są pyszne, wprost idealne. Wielowarstwowe ciasto i nutella...to coś pysznego. Polecam na podwieczorek.

Półfrancuskie rożki z nutellą

Składniki:

Półfrancuskie rożki z nutellą

Ciasto:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Półfrancuskie rożki z nutellą
1. Z podanych składników należy zagnieść ciasto i uformować go w kulę, następnie wstawić do lodówki na co najmniej 60 minut do schłodzenia.

2. Następnie schłodzone ciasto należy wałkować na posypanej mąką stolnicy i kroić w kwadraty. Następnie na każdy nakładać po 1 łyżeczce nutelli i składać na pół i zlepiać brzegi.

3. Tak przygotowane rożki należy układać na blaszce ( niczym nie wyłożonej ) i piec w temperaturze 190 stopni przez około 25 - 30 minut do zrumienienia.

4. Upieczone rożki wystudzić i podawać. Smacznego.