Sposób przygotowania:
Półfrancuskie rożki z nutellą
1. Z podanych składników należy zagnieść ciasto i uformować go w kulę, następnie wstawić do lodówki na co najmniej 60 minut do schłodzenia.
2. Następnie schłodzone ciasto należy wałkować na posypanej mąką stolnicy i kroić w kwadraty. Następnie na każdy nakładać po 1 łyżeczce nutelli i składać na pół i zlepiać brzegi.
3. Tak przygotowane rożki należy układać na blaszce ( niczym nie wyłożonej ) i piec w temperaturze 190 stopni przez około 25 - 30 minut do zrumienienia.
4. Upieczone rożki wystudzić i podawać. Smacznego.
2. Następnie schłodzone ciasto należy wałkować na posypanej mąką stolnicy i kroić w kwadraty. Następnie na każdy nakładać po 1 łyżeczce nutelli i składać na pół i zlepiać brzegi.
3. Tak przygotowane rożki należy układać na blaszce ( niczym nie wyłożonej ) i piec w temperaturze 190 stopni przez około 25 - 30 minut do zrumienienia.
4. Upieczone rożki wystudzić i podawać. Smacznego.