lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kruche serduszka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciastka o kształcie z serduszek z białym lukrem

Kruche serduszka

Składniki:

Kruche serduszka

 

  • 4 żóltka
  • cukier waniliowy
  • kostka margaryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • biały lukier
  • migdały

Sposób przygotowania:

Kruche serduszka
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Dodawaj po trochu margarynę ciągle energicznie ucierając. Następnie dodaj przesianą mąkę i zagniec kruche ciasto.Owiń je w folię spożywczą i na około godzinę odstaw do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na średniej długości kawałek i foremką do ciastek wykrawaj serduszka,które układaj na posmarowanej tłuszczem blasze lub wyłożonej pergaminem. Po upieczeniu polej gotowym lukrem i posyp migdałami.