Sposób przygotowania:
Kruche tartaletki waniliowe z galaretką
Masło siekam w misce z mąką, solą,cukrem pudrem i waniliowym, dodaję żółtka i zagniatam ciasto.Odkładam je na godzinę do lodówki. galaretkę przygotowuję w troszkę mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, pozostawiam aż zastygnie.Z ciasta wykrajam kółka o średnicy większej niż foremki na tartaletki i wyklejam posmarowane rozpuszczoną margaryną foremki. Babeczki piekę ok. 15 minut w temperaturze 185 stopni C.. Wyjmuję je delikatnie z foremek. Ucieram Serek mascarpone z cukrem pudrem i waniliowym, dodaję też alkohol i mieszam wszystko, aż powstanie bardzo gładka masa. Takim kremem smaruję wnętrze babeczek, a potem wykładam warstwę galaretki. Całość ozdabiam dużą rozetą z kremu, lekko oprószam kakao , a na górze układam wisienkę. Przepis autorski.
marietta
kuxon
PS. super fotki z przepisami :)