Sposób przygotowania:
Tartaletki ze śmietaną i arbuzową galaretką
Na ceratkę wsypujemy mąkę dodajemy cukier, szczyptę soli , żółtka , wodę i olej Wyrabiamy ciasto. Na godzinę wkładamy je do lodówki . Foremko do tartaletek smarujemy margaryną. Ciasto wałkujemy i wykładamy foremki . Na ciasto kładziemy folie aluminiowa i wsypujemy groch pieczemy 7 minut w 150 stopniach. Zdejmujemy folię z grochem i dopiekamy następne 15 minut. Wyjmujemy , studzimy.Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Wkładamy do dekoratora nakładamy łyżką śmietanę . Dekorujemy tartaletki śmietana wyciskamy wzorki jakie nam pasują i na końcu dekorujemy kuleczkami. Galaretka nam już lekko stężała więc zalewamy teraz śmietanę tak aby było widać" białe wieżyczki "ze śmietany.