Sposób przygotowania:
Kruche truskawkowe oponki
Mąkę przesiewam do miski, dodaję proszek do pieczenia, budyń, margarynę, jajka, śmietanę i serki . Wszystko mieszam, następnie przekładam na blat lub stolnicę i zagniatam ciasto. Gdy jest już ładnie wyrobione, dzielę na części i wałkuję.Wykrawam szklanką kółka w których robię dziurki za pomocą kieliszka.
W rondlu rozgrzewam olej. Na gorący kładę kolejno oponki, i smażę. Kółeczka ze środków także, mamy wtedy a’ la pączusie. Smażą się szybciutko, więc radzę przygotować ich więcej, lub wziąć pomocnika:)
Gotowe posypuję cukrem pudrem, lub polewam lukrem. Nie daję cukru do ciasta, ale jeśli ktoś lubi słodkie może dodać.
W rondlu rozgrzewam olej. Na gorący kładę kolejno oponki, i smażę. Kółeczka ze środków także, mamy wtedy a’ la pączusie. Smażą się szybciutko, więc radzę przygotować ich więcej, lub wziąć pomocnika:)
Gotowe posypuję cukrem pudrem, lub polewam lukrem. Nie daję cukru do ciasta, ale jeśli ktoś lubi słodkie może dodać.
Netka
-Natka-
edytaha
zbysiowa
Zapraszam, jeszcze są:) Zaraz wpakuję w puszkę i schowam hahaa;)
edytaha
A już myślałam, że każesz mi się obejść smakiem :)
zbysiowa
No "czoś Ty" częstuj się ile wlezie hihi:D
edytaha
Yes yes yes, najem się pyyyyszności :)))
zewa
To ja zamawiam kilka z tej puszki :)
zbysiowa
Dziękuję dziewczynki;))
Ewuniu, z puszki jakoś dziwnie zniknęły :DD Ale następnym razem zapraszam:))
monikaT83
zbysiowa
Koniecznie Moniczko:)
jaNina
Takie świeże chrupiącę.... pewno już wszystko zjedzone?
zbysiowa
Oj tak Janinko:) Muszę znowu upiec bo syn obrażony że nie zostawiłam dla niego;D
mysza75
zbysiowa
Dziękuję;)