Sposób przygotowania:
Kruche z gruszkami i kruszonkąEtap 1

Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść.
Etap 2

Ciastem wyłożyć dno natłuszczonej i posypanej mąką foremki (ok. 23 x 36 cm). Ciasto posypać kaszą manną.
Etap 3

Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w półplasterki, rozłożyć na cieście.
Etap 4

Masło na kruszonkę przełożyć do miski. Dodać do niego brązowy cukier i mąkę. Zagnieść, a następnie rozkruszyć.
Etap 5

Kruszonkę rozłożyć na gruszkach, na wierzchu rozsypać płatki migdałowe.
Etap 6

Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 60 minut (aż wierzch ładnie się zrumieni). Upieczone, jeszcze ciepłe ciasto polać lukrem (cukier puder + odrobina wody + sok z cytryny).